Persiljesås
Ingredienser:
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
4 dl vatten
1 buljongtärning
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
4 dl vatten
1 buljongtärning
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 krm salt
Gör så här:
Fräs den lilla hackade löken mjuk i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka i 5 minuter och red av såsen med mjöl utspätt i lite vatten. Låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Rör ned persiljan och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stekt kött
Fräs den lilla hackade löken mjuk i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka i 5 minuter och red av såsen med mjöl utspätt i lite vatten. Låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Rör ned persiljan och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stekt kött
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:10
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/265
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/265