Portvinssås
Ingredienser:
6 dl sky + vatten
kan bytas mot buljong istället
0,5 dl socker
0,5 dl rödvinsvinäger
2 dl grädde
0,5 dl vetemjöl
3 msk portvin
1 msk soja
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk salt
2 krm mald peppar
6 dl sky + vatten
kan bytas mot buljong istället
0,5 dl socker
0,5 dl rödvinsvinäger
2 dl grädde
0,5 dl vetemjöl
3 msk portvin
1 msk soja
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk salt
2 krm mald peppar
Gör så här:
Mät upp skyn till såsen till 6 dl och värm. (alt värm 6 dl buljong) Späd eventuellt med vatten om det är för lite sky. Smält socker i en kastrull och häll på vinäger och låt allt koka tills sockret löst sig. Häll över sky och grädde och låt såsen koka 5 minuter utan lock. Red såsen med mjölet utrört i kallt vatten och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med portvin, soja, salt och peppar.
Serveras med:
Stekt fågel
Stekt kött
Mät upp skyn till såsen till 6 dl och värm. (alt värm 6 dl buljong) Späd eventuellt med vatten om det är för lite sky. Smält socker i en kastrull och häll på vinäger och låt allt koka tills sockret löst sig. Häll över sky och grädde och låt såsen koka 5 minuter utan lock. Red såsen med mjölet utrört i kallt vatten och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med portvin, soja, salt och peppar.
Serveras med:
Stekt fågel
Stekt kött
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/267
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/267