Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Räksås
Ingredienser:
500 g oskalade räkor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2,5 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 st äggulor
1,5 dl grädde
salt
0,5 msk citronsaft
Gör så här:
Skala räkorna. Fräs smör och mjöl. Späd med buljong och vin. Sjud såsen några minuter under omrörning. Vispa ihop äggulor och grädde. Rör ner i såsen under kraftig omrörning. Smaka av med salt och citron. Blanda i räkorna. Värm såsen men koka den inte.

Tips
Räkor bör ej kokas då detta gör dem sega

Serveras med:
Fisk
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 05:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/269