Pepparkakor
Ingredienser:
300 g smör
1,5 dl sirap
4 dl socker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3 liter vetetmjöl
300 g smör
1,5 dl sirap
4 dl socker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3 liter vetetmjöl
Gör så här:
Koka upp smöret, sirapen, socker och kryddorna. Låt blandingen svalna och tillsätt äggen. Blanda bikarbonatet med hälften av mjölet. Rör ner det väl i smeten. Tillsätt resten av mjölet i omgångar. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen slät på bakbordet. Låt den ligga kallt ett par timmar innan den bakas ut. Linda in degen i folie så att den inte torkar. Kavla ut degen på lätt mjölat bord och ta med mått ut små eller stora pepparkakor. Grädda små kakor i ugn 10-15 minuter, kolla ofta hur dom ser ut. Låt kakorna svalna på plåten.
Koka upp smöret, sirapen, socker och kryddorna. Låt blandingen svalna och tillsätt äggen. Blanda bikarbonatet med hälften av mjölet. Rör ner det väl i smeten. Tillsätt resten av mjölet i omgångar. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen slät på bakbordet. Låt den ligga kallt ett par timmar innan den bakas ut. Linda in degen i folie så att den inte torkar. Kavla ut degen på lätt mjölat bord och ta med mått ut små eller stora pepparkakor. Grädda små kakor i ugn 10-15 minuter, kolla ofta hur dom ser ut. Låt kakorna svalna på plåten.
Tillagningstid: 3 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/27