Pistagekaka
Ingredienser:
100 g rostad, skalad och mald pistagemandel
2 st ägg
1,5 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 droppar grön hushållsfärg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
florsocker
100 g rostad, skalad och mald pistagemandel
2 st ägg
1,5 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 droppar grön hushållsfärg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Blanda ihop mjölkblandning, hushållsfärg, pistagemandel samt mjöl med äggsmeten. Arbeta ihop till en jämn smet. Häll smeten i smord form. Grädda i ugn i 30 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen. Pudra kakan med florsocker efter smak.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Blanda ihop mjölkblandning, hushållsfärg, pistagemandel samt mjöl med äggsmeten. Arbeta ihop till en jämn smet. Häll smeten i smord form. Grädda i ugn i 30 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen. Pudra kakan med florsocker efter smak.
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/28
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/28