Senapssås
Ingredienser:
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
1 dl vitvin
0,5 dl finhackad gul lök
1 knippa gräslök
2 msk smör
2 msk grov fransk senap
1 liten purjolök
ev 2 tsk maixena utrört i lite vatten
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
1 dl vitvin
0,5 dl finhackad gul lök
1 knippa gräslök
2 msk smör
2 msk grov fransk senap
1 liten purjolök
ev 2 tsk maixena utrört i lite vatten
Gör så här:
Fräs löken i smöret utan att det får ta färg. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka upp. Slå i grädden och låt koka kraftigt i 15 minuter. Red eventuellt av såsen med maizenaredning. Tillsätt senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i tunna strimlor och koka den i 2 minuter. Strö purjon över såsen
Serveras med:
Fisk
Fräs löken i smöret utan att det får ta färg. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka upp. Slå i grädden och låt koka kraftigt i 15 minuter. Red eventuellt av såsen med maizenaredning. Tillsätt senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i tunna strimlor och koka den i 2 minuter. Strö purjon över såsen
Serveras med:
Fisk
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/281
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/281