Svampsås
Ingredienser:
750 g blandad svamp
tex kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner
400 g zucchini, tärnad
en halv purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
3 dl vispgrädde
3,5 dl mjölk
maizena
salt och peppar
0,5 dl hackad persilja
750 g blandad svamp
tex kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner
400 g zucchini, tärnad
en halv purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
3 dl vispgrädde
3,5 dl mjölk
maizena
salt och peppar
0,5 dl hackad persilja
Gör så här:
Skär svampen i bitar. Stek den i olivolja och lägg i en kastrull. Fräs grönsakerna i olivolja och lägg i samma kastrull. Häll på mjölk och grädde och koka ihop ca 5 minuter. Red av med maizena, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
I lasagne
Köttfärsrätter
Skär svampen i bitar. Stek den i olivolja och lägg i en kastrull. Fräs grönsakerna i olivolja och lägg i samma kastrull. Häll på mjölk och grädde och koka ihop ca 5 minuter. Red av med maizena, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
I lasagne
Köttfärsrätter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/290
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/290