Sötsur sås
Ingredienser:
1 st purjolök
200 g skivad annanas
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm rosepeppar
2 dl hönsbuljong
0,5 dl annanasspad
3 msk chilisås
1 msk vinåger
1 msk majsenaredning
1 st purjolök
200 g skivad annanas
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm rosepeppar
2 dl hönsbuljong
0,5 dl annanasspad
3 msk chilisås
1 msk vinåger
1 msk majsenaredning
Gör så här:
Skölj purjon och skär den i sneda skivor. Skär annanasen i 2 cm bitar. Fräs purjon och annanasen i några minuter. Häll på buljong, annanasspad, chilisås och vinäger. Låt småkoka i 5 minuter. Rör ner redningen.
Serveras med:
Kött
Fisk
Fågel
Skaldjur
Skölj purjon och skär den i sneda skivor. Skär annanasen i 2 cm bitar. Fräs purjon och annanasen i några minuter. Häll på buljong, annanasspad, chilisås och vinäger. Låt småkoka i 5 minuter. Rör ner redningen.
Serveras med:
Kött
Fisk
Fågel
Skaldjur
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:26
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/295
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/295