Timjansås
Ingredienser:
1 finhackad scharlottenlök
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vispgrädde
200 g smör
0,5 msk ljus dijonsenap
1,5 msk färsk hackad timjan
salt och peppar
1 finhackad scharlottenlök
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vispgrädde
200 g smör
0,5 msk ljus dijonsenap
1,5 msk färsk hackad timjan
salt och peppar
Gör så här:
Koka ner vinet med scharlottenlöken tills det är nästan torrt. Tillsätt grädden och reducera till krämig konsistens. Sätt kastrullen på svag värme och vispa i smöret klickvis. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och timjan.
Serveras med:
Stekt filé
Koka ner vinet med scharlottenlöken tills det är nästan torrt. Tillsätt grädden och reducera till krämig konsistens. Sätt kastrullen på svag värme och vispa i smöret klickvis. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och timjan.
Serveras med:
Stekt filé
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/297
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/297