Trattkantarellsås
Ingredienser:
200 g färska trattkantareller
går att byta till champinjoner
1 vitlöksklyfta
2-3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
1 tsk fransk senap
1,5 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
0,5 dl hackad persilja
200 g färska trattkantareller
går att byta till champinjoner
1 vitlöksklyfta
2-3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
1 tsk fransk senap
1,5 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
0,5 dl hackad persilja
Gör så här:
Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soja och persilja. Låt såsen koka ca 5 minuter.
Serveras med:
Finare stekt kött
Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soja och persilja. Låt såsen koka ca 5 minuter.
Serveras med:
Finare stekt kött
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/300
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/300