Vårgrön sås
Ingredienser:
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl crème fraiche
3 dl grovhackade färska örter
t ex basilika, persilja, gräslök & körvel
75 g smör
0,5 krm malen vitpeppar
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl crème fraiche
3 dl grovhackade färska örter
t ex basilika, persilja, gräslök & körvel
75 g smör
0,5 krm malen vitpeppar
Gör så här:
Koka ihop vin och buljontärning till 1,5 dl återstår. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Hacka örterna i matberedare och tillsätt den heta såsen och smöret. Blanda och smaka av med salt & peppar.
Serveras med:
Stekt fisk
Koka ihop vin och buljontärning till 1,5 dl återstår. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Hacka örterna i matberedare och tillsätt den heta såsen och smöret. Blanda och smaka av med salt & peppar.
Serveras med:
Stekt fisk
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 21:00
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/307
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/307