ÃngssyresÃ¥s
Ingredienser:
Färsk ängssyra
eller från burk (sorreil in vinegar)
1,5 finhackad gul lök
1 dl fiskbuljong
3 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
4 msk smör
salt
cayennepeppar
citronsaft
Färsk ängssyra
eller från burk (sorreil in vinegar)
1,5 finhackad gul lök
1 dl fiskbuljong
3 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
4 msk smör
salt
cayennepeppar
citronsaft
Gör så här:
Fräs två tredjedelar av den finhackade löken i smör. Häll på vinet och buljongen och låt det hela koka ihop till hälften. Tillsätt grädden och låt såsen koka tills den är lagom simmig. Vispa i smörklickar och smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar. Fräs resterande lök och ängssyra i smör. Häll över vitvinssåsen och servera.
Tips
Ãângssyran kan bytas mot blandade färska örtkryddor som dill, dragon, gräslök, körvel och persilja
Serveras med:
Stekt eller grillad fisk
Fräs två tredjedelar av den finhackade löken i smör. Häll på vinet och buljongen och låt det hela koka ihop till hälften. Tillsätt grädden och låt såsen koka tills den är lagom simmig. Vispa i smörklickar och smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar. Fräs resterande lök och ängssyra i smör. Häll över vitvinssåsen och servera.
Tips
Ãângssyran kan bytas mot blandade färska örtkryddor som dill, dragon, gräslök, körvel och persilja
Serveras med:
Stekt eller grillad fisk
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-31 00:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/315
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/315