Langos
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
100 g kokt potatis
8 dl mjöl
1 tsk salt
olja till fritering
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl solrosolja
3 dl gräddfil
1 st rödlök
100 g stenbitsrom
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
100 g kokt potatis
8 dl mjöl
1 tsk salt
olja till fritering
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl solrosolja
3 dl gräddfil
1 st rödlök
100 g stenbitsrom
Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet. Riv potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner potatisdegen i vattnet och blanda till en jömn smet. Låt jäsa i 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar. Kavla ut och jäs i ytterligare 10 minuter. Hetta oljan till 180 grader. Fritera bröden 2 x 2 minuter på var sida. Låt svalna på galler. Rör samman solrosolja och vitlök. Pensla langosarna med solrosoljan. "Fyll" langosarna med gräddfil, lök och stenbitsrommen.
Tips!
Stenbitsrommen, lök och gräddfilen kan bytas ut mot annan fyllning Exprimentera gärna för att hitta din egen favorit Med sylt som fyllning blir langos en utmärkt efterrätt
Rör ut jästen i vattnet. Riv potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner potatisdegen i vattnet och blanda till en jömn smet. Låt jäsa i 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar. Kavla ut och jäs i ytterligare 10 minuter. Hetta oljan till 180 grader. Fritera bröden 2 x 2 minuter på var sida. Låt svalna på galler. Rör samman solrosolja och vitlök. Pensla langosarna med solrosoljan. "Fyll" langosarna med gräddfil, lök och stenbitsrommen.
Tips!
Stenbitsrommen, lök och gräddfilen kan bytas ut mot annan fyllning Exprimentera gärna för att hitta din egen favorit Med sylt som fyllning blir langos en utmärkt efterrätt

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/322
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/322