Små rårakor med löjromssås
Ingredienser:
1 kg potatis
25 g smör
1 tsk salt
malen svartpeppar
Sås:
5 dl gräddfil
1 dl majonäs
200 g löjrom
1 st finhackad rödlök
0,5 krm malen svartpeppar
1 kg potatis
25 g smör
1 tsk salt
malen svartpeppar
Sås:
5 dl gräddfil
1 dl majonäs
200 g löjrom
1 st finhackad rödlök
0,5 krm malen svartpeppar
Gör så här:
Skala och skölj potatisen och riv den grovt. Krydda med salt och peppar och rör om. Smält smör och klicka en matsked potatisröra per råraka i pannan och smeta ut det tunnt. Stek gyllenbrunt på båda sidor och lägg upp på fat. Blanda alla ingredienser till såsen. Rör om ordentligt och servera till rårakorna.
Skala och skölj potatisen och riv den grovt. Krydda med salt och peppar och rör om. Smält smör och klicka en matsked potatisröra per råraka i pannan och smeta ut det tunnt. Stek gyllenbrunt på båda sidor och lägg upp på fat. Blanda alla ingredienser till såsen. Rör om ordentligt och servera till rårakorna.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/326
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/326