Buljongkokt falukorv med ört- & pepparrotssås
Ingredienser:
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
500 g falukorv
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
1 dl gröna ärtor
Sås:
3 dl gräddfil
2 msk frysta provensalska örter
2 msk riven pepparrot
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
500 g falukorv
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
1 dl gröna ärtor
Sås:
3 dl gräddfil
2 msk frysta provensalska örter
2 msk riven pepparrot
Gör så här:
Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt. Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet.
Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt. Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:17
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/328
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/328