Äppelklubbor
Ingredienser:
små röda äpplen
2 dl lönnsirap
1,5 dl rårörsocker
2 dl visp-/ädelgrädde
1 msk margarin
1 dl skållad, hackad sötmandel
små röda äpplen
2 dl lönnsirap
1,5 dl rårörsocker
2 dl visp-/ädelgrädde
1 msk margarin
1 dl skållad, hackad sötmandel
Gör så här:
Koka sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull tills massan blir seg. Det tar ca. en timme. Knäcken är klar när några droppar stelnar genast om de hälls i kallt vatten. Tvätta och torka noga små röda äpplen och stick en pinne i varje äpple. Rulla dem i den varma knäckmassan. Snurra sedan sakta på klubborna tills knäcken har svalnat.
Koka sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull tills massan blir seg. Det tar ca. en timme. Knäcken är klar när några droppar stelnar genast om de hälls i kallt vatten. Tvätta och torka noga små röda äpplen och stick en pinne i varje äpple. Rulla dem i den varma knäckmassan. Snurra sedan sakta på klubborna tills knäcken har svalnat.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/33