Julkorv
Ingredienser:
6 medelstora potatisar
20 ansjovisfileer med spad
2 gula lökar
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
smör
6 medelstora potatisar
20 ansjovisfileer med spad
2 gula lökar
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
smör
Gör så här:
Lägg fjälstren i blöt 1 timme. Blanda alla ingredienser till korven och späd med vattnet, lite i taget. Arbeta färsen 10 minuter. Träd upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa smeten löst i fjälstren. Knyt om med bomullssnöre till lagom långa korvar, 15-20 cm. Frys korven rå eller sjud dem i 20 minuter utan lock innan du lägger dem i frysen.
Lägg fjälstren i blöt 1 timme. Blanda alla ingredienser till korven och späd med vattnet, lite i taget. Arbeta färsen 10 minuter. Träd upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa smeten löst i fjälstren. Knyt om med bomullssnöre till lagom långa korvar, 15-20 cm. Frys korven rå eller sjud dem i 20 minuter utan lock innan du lägger dem i frysen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/336
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/336