Avocadoterrin med parmaskinka
Ingredienser:
4 gelatinblad
2,5 dl kycklingbuljong
1 salladslök
2 avokador
0,25 dl pressad citronsaft
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
150 g parmaskinka i tunna skivor
4 gelatinblad
2,5 dl kycklingbuljong
1 salladslök
2 avokador
0,25 dl pressad citronsaft
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
150 g parmaskinka i tunna skivor
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp buljongen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i buljongen som du sedan låter svalna. Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera, kärna ur och gröp ur avokdorna. Lägg avokadogröpet i en matberedare och mixa tillsammans med citronsaften till en slät puré. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda ner purén i buljongen och vänd sedan ner grädde och lök. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en avlång form, 0,5 liter, som du klätt med plastfolie. Ställ kallt i 4 timmar. Skiva terrinen och servera skivorna med rosor av parmaskinka och blandad sallad.
Serveras med:
Blandad sallad
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp buljongen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i buljongen som du sedan låter svalna. Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera, kärna ur och gröp ur avokdorna. Lägg avokadogröpet i en matberedare och mixa tillsammans med citronsaften till en slät puré. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda ner purén i buljongen och vänd sedan ner grädde och lök. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en avlång form, 0,5 liter, som du klätt med plastfolie. Ställ kallt i 4 timmar. Skiva terrinen och servera skivorna med rosor av parmaskinka och blandad sallad.
Serveras med:
Blandad sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/34