Korvgryta
Ingredienser:
3 st potatisar
500 g vitkål
400 g falukorv
250 g brysselkål
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk kummin
3 dl buljong
3 st potatisar
500 g vitkål
400 g falukorv
250 g brysselkål
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk kummin
3 dl buljong
Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla vitkålen. Strimla falukorven. Varva potatis, vitkål, korv och brysselkål i en gryta. Krydda med salt, peppar och kummin. Häll på buljongen och låt grytan koka i 20 minuter.
Serveras med:
Grovt bröd
Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla vitkålen. Strimla falukorven. Varva potatis, vitkål, korv och brysselkål i en gryta. Krydda med salt, peppar och kummin. Häll på buljongen och låt grytan koka i 20 minuter.
Serveras med:
Grovt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Fredagstips: 2000-01-20
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 35 min.
Fredagstips: 2000-01-20
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/341
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/341