Rotmos & fläskkorv
Ingredienser:
500 g fläskkorv
Kan bytas mot tex köttkorv, värmlands-korv eller annan favorit
700 g skalad kålrot
200 g skalad morot
300 g skalad potatis
5 dl grönsaksbuljong
10 kryddpepparkorn
(i tygpåse)
500 g fläskkorv
Kan bytas mot tex köttkorv, värmlands-korv eller annan favorit
700 g skalad kålrot
200 g skalad morot
300 g skalad potatis
5 dl grönsaksbuljong
10 kryddpepparkorn
(i tygpåse)
Gör så här:
Skär kålrötter och morötter i 3 cm stora bitar och koka dem tillsammans med kryddpepparkornen i bujongen i 30 minuter. När rotsakerna börjar mjukna tillsätts potatisen i bitar. Koka ytterligare 15 minuter tills allt är mjukt. Häll av kokspadet men spara 4 dl. Mosa rotfrukter och potatis till en puré, späd med spadet om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stark senap
Skär kålrötter och morötter i 3 cm stora bitar och koka dem tillsammans med kryddpepparkornen i bujongen i 30 minuter. När rotsakerna börjar mjukna tillsätts potatisen i bitar. Koka ytterligare 15 minuter tills allt är mjukt. Häll av kokspadet men spara 4 dl. Mosa rotfrukter och potatis till en puré, späd med spadet om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stark senap
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:02
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/343
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/343