Cigarrer från Rabat
Ingredienser:
1 paket filodeg
1 gul lök
1 msk matlagningsolja
300 g köttfärs
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
3 ägg
½ knippa mynta
2 msk olivolja
1 paket filodeg
1 gul lök
1 msk matlagningsolja
300 g köttfärs
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
3 ägg
½ knippa mynta
2 msk olivolja
Gör så här:
Låt filodegen tina. Skala, finhacka och fräs löken i matoljan. Tillsätt färsen och fräs allt till fin färg. Krydda med kanel, ingefära, salt och peppar. Vispa äggen och häll i pannan. Rör tills äggen börjar stelna och låt den kallna. Hacka myntan och blanda i röran. Lägg ihop filoarken tre och tre, penslade mellan varje lager med olivolja. Skär arken i rutor, 12x12 cm. Fördela röran på rutorna och pensla kanterna med olja. Vik in kanterna och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakpapper. Grädda i ugnen, 200 grader i 15 minuter
Serveras med:
Strimlad sallad
Matlagningsyoghurt
Låt filodegen tina. Skala, finhacka och fräs löken i matoljan. Tillsätt färsen och fräs allt till fin färg. Krydda med kanel, ingefära, salt och peppar. Vispa äggen och häll i pannan. Rör tills äggen börjar stelna och låt den kallna. Hacka myntan och blanda i röran. Lägg ihop filoarken tre och tre, penslade mellan varje lager med olivolja. Skär arken i rutor, 12x12 cm. Fördela röran på rutorna och pensla kanterna med olja. Vik in kanterna och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakpapper. Grädda i ugnen, 200 grader i 15 minuter
Serveras med:
Strimlad sallad
Matlagningsyoghurt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-05-09
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-05-09
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 01:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/35