Fettuccine al Pomodori
Ingredienser:
400 g färsk fettuccine
Sås:
salt
0,75 dl jungfruolja
3 st vitlöksklyftor
8 st väl mogna tomater
10 st färska basilikablad
vitpeppar
400 g färsk fettuccine
Sås:
salt
0,75 dl jungfruolja
3 st vitlöksklyftor
8 st väl mogna tomater
10 st färska basilikablad
vitpeppar
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten. Skiva vitlöken MYCKET tunnt. Häll olivoljan i en gryta, värm den och tillsätt vitlöken. Låt vitlöken koka under lock någon minut. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg till dem i oljan. Rör om och koka tomaterna 3 minuter. Rör ner basilikabladen som du rivit i 2-3 delar var. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över pastan vid servering. Strö riven parmesan och servera kallt smör till.
Koka pastan i saltat vatten. Skiva vitlöken MYCKET tunnt. Häll olivoljan i en gryta, värm den och tillsätt vitlöken. Låt vitlöken koka under lock någon minut. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg till dem i oljan. Rör om och koka tomaterna 3 minuter. Rör ner basilikabladen som du rivit i 2-3 delar var. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över pastan vid servering. Strö riven parmesan och servera kallt smör till.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2000-01-06
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2000-01-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/350
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/350