Grönsaksrisotto
Ingredienser:
1 gul paprika
1 röd paprika
en bukett broccoli
1 st zucchini
3 dl ris
7 dl hönsbuljong
1 dl riven ost
1 dl crème fraiche
nymald svartpeppar
en klick smör
1 gul paprika
1 röd paprika
en bukett broccoli
1 st zucchini
3 dl ris
7 dl hönsbuljong
1 dl riven ost
1 dl crème fraiche
nymald svartpeppar
en klick smör
Gör så här:
Strimla alla grönsaker och fräs dem i smör i en kastrull. Rör ned riset och häll på hälften av buljongen. Låt riset suga upp vätskan och tillsätt sedan resten. Koka riset i 18 minuter. Det skall ha tuggmotstånd. Rör ned ost och crème fraiche. Krydda med svartpeppar.
Serveras med:
Köttbullar
Morotsbiffar
Strimla alla grönsaker och fräs dem i smör i en kastrull. Rör ned riset och häll på hälften av buljongen. Låt riset suga upp vätskan och tillsätt sedan resten. Koka riset i 18 minuter. Det skall ha tuggmotstånd. Rör ned ost och crème fraiche. Krydda med svartpeppar.
Serveras med:
Köttbullar
Morotsbiffar
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:17
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/356
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/356