Djävulska ägg
Ingredienser:
6 hårdkokta ägg
6 sardellfiléer
15 gröna oliver
5 droppar tabasco
svartpeppar ur kvarn
3 msk hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
2 msk majonnäs
1 dl riven parmesanost
6 hårdkokta ägg
6 sardellfiléer
15 gröna oliver
5 droppar tabasco
svartpeppar ur kvarn
3 msk hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
2 msk majonnäs
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
Ta försiktigt ut gulan ur de hårdkokta äggen med en liten sked. Lägg sardellerna och oliverna i en matberedare med knivinsats och kör tills det är grovhackat. Tillsätt de kokta äggulorna, tabasco, svartpeppar och gräslök och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt majonnäsen och kör tills allt är blandat. Ta upp och fyll ägghalvorna. Strö eventuellt över lite parmesanost och garnera med gräslöksstrån och lite paprikapulver.
Serveras med:
Gräslöksstrån
Paprikapulver
Ta försiktigt ut gulan ur de hårdkokta äggen med en liten sked. Lägg sardellerna och oliverna i en matberedare med knivinsats och kör tills det är grovhackat. Tillsätt de kokta äggulorna, tabasco, svartpeppar och gräslök och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt majonnäsen och kör tills allt är blandat. Ta upp och fyll ägghalvorna. Strö eventuellt över lite parmesanost och garnera med gräslöksstrån och lite paprikapulver.
Serveras med:
Gräslöksstrån
Paprikapulver
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/36