Pasta med rostade rotfrukter & ostsås
Ingredienser:
4 port pasta
1 liten rotselleri
1 bakpotatis
2 morötter
2 palsternackor
4 rödbetor
smör
Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g valfri riven ost
salt
peppar
4 port pasta
1 liten rotselleri
1 bakpotatis
2 morötter
2 palsternackor
4 rödbetor
smör
Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g valfri riven ost
salt
peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen, skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsform och klicka på lite smör. Baka rotfrukterna i 20-30 minuter eller tills bitarna känns mjuka. Koka upp grädden och drag den av värmen. Rör ned osten så den smälter och krydda med salt och peppar. Koka pastan och låt den rinna av. Häll den varma pastan över ostsåsen och blanda väl. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med rotfrukter, timjan och parmesan. Runda av med lite extra flingsalt och nymald svartpeppar.
Serveras med:
Färsk timjan
Hyvlad parmesanost
Sätt på ugnen, skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsform och klicka på lite smör. Baka rotfrukterna i 20-30 minuter eller tills bitarna känns mjuka. Koka upp grädden och drag den av värmen. Rör ned osten så den smälter och krydda med salt och peppar. Koka pastan och låt den rinna av. Häll den varma pastan över ostsåsen och blanda väl. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med rotfrukter, timjan och parmesan. Runda av med lite extra flingsalt och nymald svartpeppar.
Serveras med:
Färsk timjan
Hyvlad parmesanost
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2003-10-09
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2003-10-09
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/360
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/360