Potatisbullar med stuvad spenat
Ingredienser:
1 kg mjölig potatis
2,5 dl mjölk
1 st ägg
ströbröd
smör
375 g fryst hackad spenat
4,5 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
salt
grovmalen svartpeppar
1 kg mjölig potatis
2,5 dl mjölk
1 st ägg
ströbröd
smör
375 g fryst hackad spenat
4,5 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den sedan rinna av. Smält smör och tillsätt 2,5 dl mjölk och värm tills det är ljummet. Mosa potatisen i omgånger med elvisp, tillsätt mjölken i omgångar. Rör ned 2 msk mjöl, krydda och låt moset kallna. Tillsätt ägget och forma till runda bullar. Vänd bullarna i ströbröd och stek gyllenbruna i smör. Smält smör i en tjockbottnad panna. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme under lock. Vispa samman 2,5 msk mjöl och lite av mjölken till en redning. Rör ner den i spenaten. Tillsätt 1,5 dl mjölk. Låt stuvningen sjuda i några minuter medan du rör. Krydda och servera till potatisbullarna.
Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den sedan rinna av. Smält smör och tillsätt 2,5 dl mjölk och värm tills det är ljummet. Mosa potatisen i omgånger med elvisp, tillsätt mjölken i omgångar. Rör ned 2 msk mjöl, krydda och låt moset kallna. Tillsätt ägget och forma till runda bullar. Vänd bullarna i ströbröd och stek gyllenbruna i smör. Smält smör i en tjockbottnad panna. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme under lock. Vispa samman 2,5 msk mjöl och lite av mjölken till en redning. Rör ner den i spenaten. Tillsätt 1,5 dl mjölk. Låt stuvningen sjuda i några minuter medan du rör. Krydda och servera till potatisbullarna.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/361
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/361