Rödkål
Ingredienser:
800 g rödkål
1 st gul lök
2 st syrliga äpplen
2 msk smör
1 tsk salt
5 st kryddnejlikor
1 msk sirap eller socker
2 msk vinäger
2 dl vatten
800 g rödkål
1 st gul lök
2 st syrliga äpplen
2 msk smör
1 tsk salt
5 st kryddnejlikor
1 msk sirap eller socker
2 msk vinäger
2 dl vatten
Gör så här:
Ansa och skölj kålen. Klyv och ta bort den grova stocken. Skär kålen i småbitar. Hacka löken och skär äpplena i klyftor. Fräs kålen i fettet tillsammans med lök och äpple. Tillsätt kryddor och sirap, späd med vinäger och vatten. Låt kålen koka under lock på svag värme tills den är mjuk. Rör då och då och späd om så behövs med mera vatten.
Ansa och skölj kålen. Klyv och ta bort den grova stocken. Skär kålen i småbitar. Hacka löken och skär äpplena i klyftor. Fräs kålen i fettet tillsammans med lök och äpple. Tillsätt kryddor och sirap, späd med vinäger och vatten. Låt kålen koka under lock på svag värme tills den är mjuk. Rör då och då och späd om så behövs med mera vatten.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/366
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/366