Senapspanerade vegbiffar med ruccolamos
Ingredienser:
600 g kålrot
100 g stark senap
100 g ströbröd
1 kg potatis
2 dl mjölk
smör
1 dl hackad ruccolasallad
salt
peppar
600 g kålrot
100 g stark senap
100 g ströbröd
1 kg potatis
2 dl mjölk
smör
1 dl hackad ruccolasallad
salt
peppar
Gör så här:
Skala och skiva kålroten i centimetertjocka skivor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka och låt svalna. Stryk stark senap på båda sidorna, vänd i ströbröd och stek i smör tills skivorna är gyllenbruna. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Slå av vattnet och gör potatisen till mos. Värm mjölken och rör ned i moset med 2 msk smör, salt och peppar. Smaksätt moset med ruccolasalladen.
Skala och skiva kålroten i centimetertjocka skivor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka och låt svalna. Stryk stark senap på båda sidorna, vänd i ströbröd och stek i smör tills skivorna är gyllenbruna. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Slå av vattnet och gör potatisen till mos. Värm mjölken och rör ned i moset med 2 msk smör, salt och peppar. Smaksätt moset med ruccolasalladen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/367
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/367