Färsdolmar i tomat
Ingredienser:
1 kg kålhuvud
400 g köttfärs
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk basilika
1 dl vatten
400 g krossade tomater
1 kg kålhuvud
400 g köttfärs
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk basilika
1 dl vatten
400 g krossade tomater
Gör så här:
Lossa de yttre bladen på kålhuvudet. Förväll bladen i kokande vatten några minuter. Låt rinna av och sedan svalnaBlanda köttfärs, ägg, kryddor och vatten till jämn smet. Fördela färsen på kålbladen. Vik ihop dem till dolmar. Lägg dolmarna tätt i ugnsform. Häll tomater runt omStek i ugn i 30 minuter.
Serveras med:
Potatis
Ris
Lossa de yttre bladen på kålhuvudet. Förväll bladen i kokande vatten några minuter. Låt rinna av och sedan svalnaBlanda köttfärs, ägg, kryddor och vatten till jämn smet. Fördela färsen på kålbladen. Vik ihop dem till dolmar. Lägg dolmarna tätt i ugnsform. Häll tomater runt omStek i ugn i 30 minuter.
Serveras med:
Potatis
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/377
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/377