Färsfylld paprika
Ingredienser:
4 stora gröna paprikor
vatten
+2 tsk salt per liter vatten
300 g nötfärs
1 tsk salt
vitpeppar
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré eller chilisås
2 dl kokt kallt ris
3 dl vatten
Sås:
1 burk tomatsoppa
1 dl grädde
4 stora gröna paprikor
vatten
+2 tsk salt per liter vatten
300 g nötfärs
1 tsk salt
vitpeppar
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré eller chilisås
2 dl kokt kallt ris
3 dl vatten
Sås:
1 burk tomatsoppa
1 dl grädde
Gör så här:
Skölj paprikorna, halvera dem på längden och ta ur kärnorna. Koka upp lättsaltat vatten och låt paprikahalvorna småkoka i ett par minuter. Tag upp dem och låt rinna av väl. Smörj en ugnssäker form och ställ paprikorna i den. Blanda färsen med salt, peppar, lök och tomatpuré. Tillsätt lite vatten i taget och rör färsen smidig. Blanda i riset och tillsätt eventuellt mer vatten. Färsen ska vara ganska lös. Fördela färsen i paprikahalvorna. Blanda tomatsoppan och grädden och häll i botten på formen som sås. Grädda i ugn i cirka 25 minuter. Ös med tomatsåsen ibland.
Tips
Som variation kan man lägga på en ostskiva och/eller en baconskiva ovanpå varje paprikahalva.
Serveras med:
Kokt ris
Skölj paprikorna, halvera dem på längden och ta ur kärnorna. Koka upp lättsaltat vatten och låt paprikahalvorna småkoka i ett par minuter. Tag upp dem och låt rinna av väl. Smörj en ugnssäker form och ställ paprikorna i den. Blanda färsen med salt, peppar, lök och tomatpuré. Tillsätt lite vatten i taget och rör färsen smidig. Blanda i riset och tillsätt eventuellt mer vatten. Färsen ska vara ganska lös. Fördela färsen i paprikahalvorna. Blanda tomatsoppan och grädden och häll i botten på formen som sås. Grädda i ugn i cirka 25 minuter. Ös med tomatsåsen ibland.
Tips
Som variation kan man lägga på en ostskiva och/eller en baconskiva ovanpå varje paprikahalva.
Serveras med:
Kokt ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:58
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/379
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/379