Grekiskt lammspett med ugnsrostad potatis
Ingredienser:
500 g lammfärs
lammfärsen kan spädas med fläskfärs 50/50
salt
malen svartpeppar
8 träspett
1 dl fjällfil
2 msk finhackad persilja
2 vitlöksklyftor
16 st små potatisar
3 msk smör
500 g lammfärs
lammfärsen kan spädas med fläskfärs 50/50
salt
malen svartpeppar
8 träspett
1 dl fjällfil
2 msk finhackad persilja
2 vitlöksklyftor
16 st små potatisar
3 msk smör
Gör så här:
Blanda färsen med en halv tesked salt och en halv tesked peppar. Lägg träspetten i blöt. Blanda i fil, persilja och en pressad vitlöksklyfta i färsen. Rulla 8 jämnstora delar av färsen så de blir avlånga. Trä rullarna på spetten och ställ dem i kylen. Borsta potatisarna och lägg dem i ugnsfast form med smöret. Ställ formen i ugnen i 25 minuter. Pressa en vitlöksklyfta över potatisen och ställ in formen ytterligare 15 minuter. Salta och peppra efter smak. Stek spetten i torr stekpanna tills de fått fin färg och efterstek dem i ugnen i 5 minuter innan servering.
Serveras med:
Sallad
Blanda färsen med en halv tesked salt och en halv tesked peppar. Lägg träspetten i blöt. Blanda i fil, persilja och en pressad vitlöksklyfta i färsen. Rulla 8 jämnstora delar av färsen så de blir avlånga. Trä rullarna på spetten och ställ dem i kylen. Borsta potatisarna och lägg dem i ugnsfast form med smöret. Ställ formen i ugnen i 25 minuter. Pressa en vitlöksklyfta över potatisen och ställ in formen ytterligare 15 minuter. Salta och peppra efter smak. Stek spetten i torr stekpanna tills de fått fin färg och efterstek dem i ugnen i 5 minuter innan servering.
Serveras med:
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 55 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 55 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/384
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/384