Köttbullar
Ingredienser:
1,5 dl standardmjölk
0,75 dl ströbröd
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1,5 tsk vitpeppar
2 krm socker
en klick smör
1,5 dl standardmjölk
0,75 dl ströbröd
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1,5 tsk vitpeppar
2 krm socker
en klick smör
Gör så här:
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5 minuter. Rör sedan ihop alla ingredienser och arbeta till en jämn färs. Forma runda små bullar med hjälp av sked och vattensköljda händer. Stek dem vackert gyllenbruna i smör på svag värme.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Gräddsås
Grönsaksrisotto
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5 minuter. Rör sedan ihop alla ingredienser och arbeta till en jämn färs. Forma runda små bullar med hjälp av sked och vattensköljda händer. Stek dem vackert gyllenbruna i smör på svag värme.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Gräddsås
Grönsaksrisotto
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/389
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/389