Köttbullar
Ingredienser:
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten eller mjölk
2 msk hackad gul lök
1 msk smör
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten eller mjölk
2 msk hackad gul lök
1 msk smör
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i vatten eller mjölk. Fräs löken i fettet och låt svalna. Blanda ströbröd med salt, peppar, ägg och lök. Tillsätt det malda köttet och blanda väl. Forma till små, runda köttbullar. Stek på medelvärme tills dom är klara.
Serveras med:
Kokt potatis
Brunsås
Lingonsylt
Låt ströbrödet svälla i vatten eller mjölk. Fräs löken i fettet och låt svalna. Blanda ströbröd med salt, peppar, ägg och lök. Tillsätt det malda köttet och blanda väl. Forma till små, runda köttbullar. Stek på medelvärme tills dom är klara.
Serveras med:
Kokt potatis
Brunsås
Lingonsylt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/390
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/390