Ostfyllda lammfärsbiffar med basilikasås & sva
Ingredienser:
500 g lammfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl cheddarost i små tärningar
1 liter blandad svamp
2 äpplen
1 rödlök
smör
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
2 dl köttbuljong
3 dl grädde
1 knippa färsk basilika
500 g lammfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl cheddarost i små tärningar
1 liter blandad svamp
2 äpplen
1 rödlök
smör
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
2 dl köttbuljong
3 dl grädde
1 knippa färsk basilika
Gör så här:
Skala och hacka all lök men blanda den inte. Fräs den gula löken mjuk och glansig i smör. Blanda den frästa löken med färs, ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar och vänd ner osttärningarna. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Ta upp biffarna och håll dem varma. Häll buljongen i pannan och låt koka upp. Tillsätt grädde och hackad basilika. Koka till såsen får en simmig konsitens. Smaka av med salt och peppar och mixa såsen slät i hushållsmixer. Sila vid behov av såsen direkt efter tillredning. Dela svampen i jämnstora bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Fräs svamp, äpple och den hackade rödlöken i smör. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna ovanpå svampragun och häll såsen runtom.
Serveras med:
Potatis
Ris
Skala och hacka all lök men blanda den inte. Fräs den gula löken mjuk och glansig i smör. Blanda den frästa löken med färs, ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar och vänd ner osttärningarna. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Ta upp biffarna och håll dem varma. Häll buljongen i pannan och låt koka upp. Tillsätt grädde och hackad basilika. Koka till såsen får en simmig konsitens. Smaka av med salt och peppar och mixa såsen slät i hushållsmixer. Sila vid behov av såsen direkt efter tillredning. Dela svampen i jämnstora bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Fräs svamp, äpple och den hackade rödlöken i smör. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna ovanpå svampragun och häll såsen runtom.
Serveras med:
Potatis
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2000-05-04
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2000-05-04
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:45
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/397
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/397