Pasta Con Carne
Ingredienser:
5 dl Gammeldags makaroner
2 st gula lökar
2 msk smör
300 g köttfärs
2 st vitlöksklyftor
2 brk krossade tomater (800 g)
2 msk tomatpuré
1 st buljongtärning
1 tsk chilipulver
cayennepeppar
1 st grön paprika
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk oregano
soja
5 dl Gammeldags makaroner
2 st gula lökar
2 msk smör
300 g köttfärs
2 st vitlöksklyftor
2 brk krossade tomater (800 g)
2 msk tomatpuré
1 st buljongtärning
1 tsk chilipulver
cayennepeppar
1 st grön paprika
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk oregano
soja
Gör så här:
Skala, hacka och fräs löken i smör. Smula ner färsen och låt den bryna med. Pressa över vitlöken. Blanda i krossade tomater, puré och söndersmulad buljongtärning. (Späd eventuellt med vatten). Tillsätt chilipulver och cayennepeppar efter smak. Låt rätten småputtra under lock i 15 minuter. Skär paprikan i bitar och låt den koka med några minuter i slutet. Smaka av med mer kryddor för att få rätt "hetta" på rätten. Koka makaronerna och blanda försiktigt ner dem i såsen. Låt det hela bli genomvarmt.
Skala, hacka och fräs löken i smör. Smula ner färsen och låt den bryna med. Pressa över vitlöken. Blanda i krossade tomater, puré och söndersmulad buljongtärning. (Späd eventuellt med vatten). Tillsätt chilipulver och cayennepeppar efter smak. Låt rätten småputtra under lock i 15 minuter. Skär paprikan i bitar och låt den koka med några minuter i slutet. Smaka av med mer kryddor för att få rätt "hetta" på rätten. Koka makaronerna och blanda försiktigt ner dem i såsen. Låt det hela bli genomvarmt.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-04-08
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-04-08
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/398
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/398