Ragu Bolognese
Ingredienser:
2 gula lökar
1 morot
1 liten bit rotselleri
100 g rökt skinka
4 msk olivolja
300 g malet nötkött
1 dl tomatpuré
3 dl rött eller vitt vin
eller hälften vin och hälften vispgrädde
salt
peppar
1 krm muskot
125 g kycklinglever
2 gula lökar
1 morot
1 liten bit rotselleri
100 g rökt skinka
4 msk olivolja
300 g malet nötkött
1 dl tomatpuré
3 dl rött eller vitt vin
eller hälften vin och hälften vispgrädde
salt
peppar
1 krm muskot
125 g kycklinglever
Gör så här:
Skala och hacka ihop lök, morot, selleri och skinka Fräs hacket i oljan och tillsätt det malda nötköttet. Bryn ordentligt i några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, vin, salt, peppar och riven muskot. Koka såsen i 30 minuter och rör om då och då. Stek levern 3 minuter och hacka den sedan fint. Blanda i levern i såsen precis innan servering.
Serveras med:
Pasta
Riven parmesan
Smör
Skala och hacka ihop lök, morot, selleri och skinka Fräs hacket i oljan och tillsätt det malda nötköttet. Bryn ordentligt i några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, vin, salt, peppar och riven muskot. Koka såsen i 30 minuter och rör om då och då. Stek levern 3 minuter och hacka den sedan fint. Blanda i levern i såsen precis innan servering.
Serveras med:
Pasta
Riven parmesan
Smör
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-11-04
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-11-04
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:41
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/400
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/400