Vilda köttbullar
Ingredienser:
1 st gul lök
2 st kalla kokta potatisar
500 g köttfärs
1 st ägg
1,5 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
10 st krossade enbär
2 msk gin
1,5 dl vatten
2 msk smör
1 st gul lök
2 st kalla kokta potatisar
500 g köttfärs
1 st ägg
1,5 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
10 st krossade enbär
2 msk gin
1,5 dl vatten
2 msk smör
Gör så här:
Skala och riv lök och potatis på rivjärn. Blanda färs, lök, potatis, ägg, kryddor och gin. Blanda till en smidig färssmet och späd med vatten vid behov. Rulla till ganska stora köttbullar. Lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna i smör. Efterstek dem i gryta till de är genomstekta.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Skala och riv lök och potatis på rivjärn. Blanda färs, lök, potatis, ägg, kryddor och gin. Blanda till en smidig färssmet och späd med vatten vid behov. Rulla till ganska stora köttbullar. Lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna i smör. Efterstek dem i gryta till de är genomstekta.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 06:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/404
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/404