Viltköttbullar
Ingredienser:
700 g viltfärs
300 g fläskfärs
1 finhackad gul lök
0,5 dl finhackad persilja
1 krm kryddpeppar
1 dl blötlagt ströbröd
(gärna från grovt bröd)
3 ägg
salt, peppar
1 dl öl
(gärna mörkt)
700 g viltfärs
300 g fläskfärs
1 finhackad gul lök
0,5 dl finhackad persilja
1 krm kryddpeppar
1 dl blötlagt ströbröd
(gärna från grovt bröd)
3 ägg
salt, peppar
1 dl öl
(gärna mörkt)
Gör så här:
Lägg all färs i en bunke. Smörstek löken. Koka in med öl. Låt svalna i kyl. Lägg under tiden ägg, ströbröd, persilja och kryddor i färsen, arbeta in försiktigt. Tillsätt den nu kalla löken och arbeta in den i färsen. Låt stå i kyl ca 30 minuter innan ni börjar rulla köttbullar. Gör alltid en provköttbulle för att se att den håller ihop bra.
Lägg all färs i en bunke. Smörstek löken. Koka in med öl. Låt svalna i kyl. Lägg under tiden ägg, ströbröd, persilja och kryddor i färsen, arbeta in försiktigt. Tillsätt den nu kalla löken och arbeta in den i färsen. Låt stå i kyl ca 30 minuter innan ni börjar rulla köttbullar. Gör alltid en provköttbulle för att se att den håller ihop bra.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/405
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/405