Wallenbergare
Ingredienser:
500 g kalvfärs
1 tsk salt
3 äggulor
2,5 dl grädde
2 krm malen svartpeppar
2 skivor formbröd
50 g smör
Sås:
Steksky
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 msk svartvinbärsgelé
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
500 g kalvfärs
1 tsk salt
3 äggulor
2,5 dl grädde
2 krm malen svartpeppar
2 skivor formbröd
50 g smör
Sås:
Steksky
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 msk svartvinbärsgelé
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Blanda färsen med saltet, helst med elvisp eller matberedare. Vispa ner äggulorna, en i taget sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn och kär till en jämn smet. Riv formbrödet. Skikta ett tunnt lager i fyra omgångar på smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet. Skikta bröd över biffarnas ovansida. Stek biffarna i smöret på medelvärme i 10 minuter. Vänd dem en gång. Håll biffarna varma medan såsen tillreds. Pudra mjölet över stekskyn. Häll på buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med gelé, salt och peppar. Runda av med grädden.
Tips!
Kalvfärsen kan bytas ut mot nöt- eller blandfärs.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Gröna ärtor
Blanda färsen med saltet, helst med elvisp eller matberedare. Vispa ner äggulorna, en i taget sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn och kär till en jämn smet. Riv formbrödet. Skikta ett tunnt lager i fyra omgångar på smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet. Skikta bröd över biffarnas ovansida. Stek biffarna i smöret på medelvärme i 10 minuter. Vänd dem en gång. Håll biffarna varma medan såsen tillreds. Pudra mjölet över stekskyn. Häll på buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med gelé, salt och peppar. Runda av med grädden.
Tips!
Kalvfärsen kan bytas ut mot nöt- eller blandfärs.
Serveras med:
Potatismos
Lingon
Gröna ärtor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/406
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/406