Äggfyllda köttbullar
Ingredienser:
5 ägg
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk olivolja
Sås:
1 msk hackad mynta
1 msk hackad timjan
1 msk hackad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g krossade tomater
2 msk rödvin eller matlagningsvin
en halv köttbuljongtärning
1 tsk socker
5 ägg
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk olivolja
Sås:
1 msk hackad mynta
1 msk hackad timjan
1 msk hackad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g krossade tomater
2 msk rödvin eller matlagningsvin
en halv köttbuljongtärning
1 tsk socker
Gör så här:
Lägg fyra av äggen i en kastrull med kallt vtn. Låt äggen koka 6 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera dem. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färs med lökhack, ägg och kryddor. Dela färsen i åtta bitar. Forma färsen runt ägghalvorna. Stek köttbullarna runt om i oljad stekpanna. Häll över tomatkross. Tillsätt rödvin, buljongtärning och socker. Låt puttra under lock i 10 minuter.
Serveras med:
Ris
Pommes frites
Sallad
Lägg fyra av äggen i en kastrull med kallt vtn. Låt äggen koka 6 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera dem. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färs med lökhack, ägg och kryddor. Dela färsen i åtta bitar. Forma färsen runt ägghalvorna. Stek köttbullarna runt om i oljad stekpanna. Häll över tomatkross. Tillsätt rödvin, buljongtärning och socker. Låt puttra under lock i 10 minuter.
Serveras med:
Ris
Pommes frites
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2002-08-29
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2002-08-29
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/407
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/407