Älgfärsbergare med smörstekt svamp
Ingredienser:
400 g älgfärs
1 liten finhackad rödlök
2 äggulor
2 dl vispgrädde
4 finhackade enbär
0,5 tsk timjan
5 msk smör
500 g färsk svamp
2 finhackade charlottenlökar
1 liten purjolök i skivor
0,5 dl persilja
salt
peppar
400 g älgfärs
1 liten finhackad rödlök
2 äggulor
2 dl vispgrädde
4 finhackade enbär
0,5 tsk timjan
5 msk smör
500 g färsk svamp
2 finhackade charlottenlökar
1 liten purjolök i skivor
0,5 dl persilja
salt
peppar
Gör så här:
Blanda färs och den hackade rödlöken. Rör ned äggulorna en i taget och tillsätt grädden. Blanda i enbär, timjan, salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och låt sedan stå kallt medan svampen tillagas. Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och koka bort all vätska. Lägg i lite smör och stek svampen till den tagit färg. Lägg i charlotten- och purjolök. Koka lök och svampblandningen i 5 minuter. Rör i persilja och smaka av med salt och peppar. Stek biffarna på medelstark värme till de är färdiga.
Serveras med:
Potatismos
Rårörda lingon
Blanda färs och den hackade rödlöken. Rör ned äggulorna en i taget och tillsätt grädden. Blanda i enbär, timjan, salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och låt sedan stå kallt medan svampen tillagas. Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och koka bort all vätska. Lägg i lite smör och stek svampen till den tagit färg. Lägg i charlotten- och purjolök. Koka lök och svampblandningen i 5 minuter. Rör i persilja och smaka av med salt och peppar. Stek biffarna på medelstark värme till de är färdiga.
Serveras med:
Potatismos
Rårörda lingon
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2000-09-07
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2000-09-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/408
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/408