Annies kyckling
Ingredienser:
6-8 kycklingfiléer
Sås:
1 dl outspädd apelsinsaft
2,5 dl grädde
1,5 tsk ingefära
2 st hönsbuljongtärningar
0,5 dl vitt vin
1 pkt provencalska kryddor
1 krm rosmarin
1 krm rosépeppar
6-8 kycklingfiléer
Sås:
1 dl outspädd apelsinsaft
2,5 dl grädde
1,5 tsk ingefära
2 st hönsbuljongtärningar
0,5 dl vitt vin
1 pkt provencalska kryddor
1 krm rosmarin
1 krm rosépeppar
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krossa peppar o rosmarin i mortel. Koka upp allting och låt såsen svalna. Häll över filéerna och marinera i kylen några timmar, helst över natten. Grädda i ugn, 20 - 30 minuter.
Serveras med:
Ris
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krossa peppar o rosmarin i mortel. Koka upp allting och låt såsen svalna. Häll över filéerna och marinera i kylen några timmar, helst över natten. Grädda i ugn, 20 - 30 minuter.
Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/409
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/409