Asiatisk kycklingwok
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm kayennepeppar
500 g djupfrysta wokgrönsaker
2 dl lätt crème fraiche
2 msk röd currypasta
500 g kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm kayennepeppar
500 g djupfrysta wokgrönsaker
2 dl lätt crème fraiche
2 msk röd currypasta
Gör så här:
Skär kycklingen i tunna strimlor. Woka (stek) strimlorna i hälften av oljan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp strimlorna på ett fat så länge. Woka (stek) grönsakerna i resten av oljan. Rör samman créme fraiche med currypasta. Rör ned créme fraicheblandningen och kycklingen i woken tillsammans med grönsakerna. Låt allt puttra i några minuter innan servering.
Serveras med:
Jasminris
Nudlar
Skär kycklingen i tunna strimlor. Woka (stek) strimlorna i hälften av oljan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp strimlorna på ett fat så länge. Woka (stek) grönsakerna i resten av oljan. Rör samman créme fraiche med currypasta. Rör ned créme fraicheblandningen och kycklingen i woken tillsammans med grönsakerna. Låt allt puttra i några minuter innan servering.
Serveras med:
Jasminris
Nudlar
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-12-04
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-12-04
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/410
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/410