Chicken á la King
Ingredienser:
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 röda paprikor
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
en halv tsk salt
vitpeppar
en kvarts tsk paprikapulver
2 äggulor
2 msk sherry
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 röda paprikor
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
en halv tsk salt
vitpeppar
en kvarts tsk paprikapulver
2 äggulor
2 msk sherry
Gör så här:
Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ta eventuellt även med skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna och strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 minuter. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.
Tips!
Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader
Serveras med:
Ris
Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ta eventuellt även med skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna och strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 minuter. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.
Tips!
Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader
Serveras med:
Ris

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/412
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/412