Citronstekt kycklingfilé med kinesisk nudelkaka
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
4 msk citronmarmelad
2 dl kycklingbuljong
salt
svartpeppar
4 msk smör
kokta glasnudlar för 4 personer
6 ägg
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
2 tsk salt
4 msk strimlad koriander
2 tsk sambal oelek
4 kycklingfiléer
4 msk citronmarmelad
2 dl kycklingbuljong
salt
svartpeppar
4 msk smör
kokta glasnudlar för 4 personer
6 ägg
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
2 tsk salt
4 msk strimlad koriander
2 tsk sambal oelek
Gör så här:
Salta och peppra kycklingen, stek den i smör 3 minuter på var sida. Tillsätt marmeladen och buljongen. Ös till vätskan blir tjocj och fastnar på kycklingen. Låt kycklingen vila på svag värme och skär sedan i grova bitar. Blanda resterande ingredienser och häll den i ugnssäker form. Baka nudelkakan i ugn i 15 minuter. Skär upp kakan och servera kycklingen ovanpå . Rätten kan servera såväl varm som kall.
Salta och peppra kycklingen, stek den i smör 3 minuter på var sida. Tillsätt marmeladen och buljongen. Ös till vätskan blir tjocj och fastnar på kycklingen. Låt kycklingen vila på svag värme och skär sedan i grova bitar. Blanda resterande ingredienser och häll den i ugnssäker form. Baka nudelkakan i ugn i 15 minuter. Skär upp kakan och servera kycklingen ovanpå . Rätten kan servera såväl varm som kall.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-02-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-02-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/419
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/419