Laxrosetter
Ingredienser:
1 normalstor zucchini
8 skivor vitt formbröd
smör till stekning
0,5 krm salt
200 gr rökt eller gravad lax i skivor
1 lime
Sås:
2 dl lätt créme fraiche
1 påse saffran (0.5 g)
1 tsk saft av lime
1 msk riven färsk ingefära
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm socker
1 normalstor zucchini
8 skivor vitt formbröd
smör till stekning
0,5 krm salt
200 gr rökt eller gravad lax i skivor
1 lime
Sås:
2 dl lätt créme fraiche
1 påse saffran (0.5 g)
1 tsk saft av lime
1 msk riven färsk ingefära
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm socker
Gör så här:
Börja med såsen så att saffransmaken hinner utvecklas. Blanda créme fraiche, saffran och limesaft. Skala och riv ingefäran. Blanda ner den i såsen och smaka av med salt, peppar och socker. Skölj zucchinin och skär skivor på längden. Dela skivorna i trekanter. Skär kanterna av brödet och dela skivorna i två trekanter. Stek zucchinin i smör i en stekpanna och salta den. Stek därefter brödskivorna gyllengula i smör i stekpannan. Fördela zucchini och bröd på assietter. Snurra en laxros och sätt den ovanpå. Klicka såsen runt om. Dekorera med tunna limeskivor och en örtkryddskvist.
Börja med såsen så att saffransmaken hinner utvecklas. Blanda créme fraiche, saffran och limesaft. Skala och riv ingefäran. Blanda ner den i såsen och smaka av med salt, peppar och socker. Skölj zucchinin och skär skivor på längden. Dela skivorna i trekanter. Skär kanterna av brödet och dela skivorna i två trekanter. Stek zucchinin i smör i en stekpanna och salta den. Stek därefter brödskivorna gyllengula i smör i stekpannan. Fördela zucchini och bröd på assietter. Snurra en laxros och sätt den ovanpå. Klicka såsen runt om. Dekorera med tunna limeskivor och en örtkryddskvist.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/42