Drunk Chicken
Ingredienser:
1 kyckling (ca 1,2kg)
saft av en halv citron
salt
svartpeppar
vitpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 dl vatten
2 dl sherry, torr
10-15 urkärnade gröna oliver
1,5 dl mörk rom
1 vitlöksklyfta
peppar efter behag
vattenkrasse
1 kyckling (ca 1,2kg)
saft av en halv citron
salt
svartpeppar
vitpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 dl vatten
2 dl sherry, torr
10-15 urkärnade gröna oliver
1,5 dl mörk rom
1 vitlöksklyfta
peppar efter behag
vattenkrasse
Gör så här:
Dela kycklingen i 6-8 bitar. Marinera dem med citronsaft, salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp 1 timme. Torka kycklingbitarna, krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen i olja tillsammans med skalade och skivade vitlöksklyftor. När kycklingen och vitlöken börjat få färg tillsätter du de gula lökarna,skalade och skurna i bitar. Bryn lite till och häll på vatten och sherry. Låt småkoka under lock i 20 minuter. Tillsätt oliver, rom och pressad vitlök. Koka ytterligare 20 minuter. Smaka av med peppar. Garnera med vattenkrasse.
Serveras med:
Saffransris
Stekta matbananer
Grönsallad
Dela kycklingen i 6-8 bitar. Marinera dem med citronsaft, salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp 1 timme. Torka kycklingbitarna, krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen i olja tillsammans med skalade och skivade vitlöksklyftor. När kycklingen och vitlöken börjat få färg tillsätter du de gula lökarna,skalade och skurna i bitar. Bryn lite till och häll på vatten och sherry. Låt småkoka under lock i 20 minuter. Tillsätt oliver, rom och pressad vitlök. Koka ytterligare 20 minuter. Smaka av med peppar. Garnera med vattenkrasse.
Serveras med:
Saffransris
Stekta matbananer
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Fredagstips: 2000-03-16
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Fredagstips: 2000-03-16
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/421
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/421