Exotisk kokoskyckling
Ingredienser:
1 kg kyckling, hel eller i delar
4 dl mjölk
100 g kokos
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1/2- 1 röd pepparfrukt
(pepparfrukten kan bytas mot 1/2- 1 tsk sambal olek)
1 röd paprika
1 msk färsk riven ingefära
(den färska ingefäran kan bytas till 1 tsk malen ingefära)
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljong tärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 kg kyckling, hel eller i delar
4 dl mjölk
100 g kokos
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1/2- 1 röd pepparfrukt
(pepparfrukten kan bytas mot 1/2- 1 tsk sambal olek)
1 röd paprika
1 msk färsk riven ingefära
(den färska ingefäran kan bytas till 1 tsk malen ingefära)
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljong tärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
Hetta upp mjölken och lägg i kokosen. Låt det stå och dra tills det svalnar. Dela den hela kycklingen i 8-1 0 bitar och bryn i smör i en stekpanna. Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 min. Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla pepparn och paprikan. Smält smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter. Häll kokosmjölken genom en sil direkt ner i grytan. Pressa ur kokosen med en sked. Smaksätt med ingefära, gurkmeja och buljongtärning. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg i kycklingen och låt grytan koka i 3 min. Smaka av med salt och servera.
Serveras med:
Kokt ris
Hetta upp mjölken och lägg i kokosen. Låt det stå och dra tills det svalnar. Dela den hela kycklingen i 8-1 0 bitar och bryn i smör i en stekpanna. Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 min. Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla pepparn och paprikan. Smält smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter. Häll kokosmjölken genom en sil direkt ner i grytan. Pressa ur kokosen med en sked. Smaksätt med ingefära, gurkmeja och buljongtärning. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg i kycklingen och låt grytan koka i 3 min. Smaka av med salt och servera.
Serveras med:
Kokt ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:21
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/422
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/422