Fetaostfyllda kycklingfiléer
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1-2 vitlöksklyftor, delade
salt och peppar
olja
soja
pressad citron
Sås:
200 g fetaost, finfördelad
10 svarta + gröna oliver, utan kärnor, hackade
1 gul lök, liten, finhackad
1-2 msk persilja, hackad
4 kycklingfiléer
1-2 vitlöksklyftor, delade
salt och peppar
olja
soja
pressad citron
Sås:
200 g fetaost, finfördelad
10 svarta + gröna oliver, utan kärnor, hackade
1 gul lök, liten, finhackad
1-2 msk persilja, hackad
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär en ficka för fetaostblandningen i varje filé. Lägg en sked fyllning i varje ficka. Bind ihop med bomullssnöre. Lägg köttet i en smord ugnsform. Gnid med vitlök och pensla med en blandning av olja, soja och citron. Stek i ugnen, ca 40 minuter. Pensla ytterligare en gång under stektiden.
Serveras med:
Lättkokta primörer
Fetaostblandningen som blir över
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär en ficka för fetaostblandningen i varje filé. Lägg en sked fyllning i varje ficka. Bind ihop med bomullssnöre. Lägg köttet i en smord ugnsform. Gnid med vitlök och pensla med en blandning av olja, soja och citron. Stek i ugnen, ca 40 minuter. Pensla ytterligare en gång under stektiden.
Serveras med:
Lättkokta primörer
Fetaostblandningen som blir över
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2002-05-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2002-05-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/425
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/425