Grekisk kyckling
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
ca 500 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor alt 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g grekisk feta ost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja
4 kycklingfiléer
ca 500 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor alt 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g grekisk feta ost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja
Gör så här:
Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong. mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i 10 minuter. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano
Serveras med:
Pasta
Lätt kokta grönsaker
Bröd
Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong. mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i 10 minuter. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano
Serveras med:
Pasta
Lätt kokta grönsaker
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/428
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/428